Menu
Asiakasportaali 24h

Uutiset

22.03.2021 | Uutiset

LSHP palkitsi LapIT:n lähituen yhteistyöstä

ITU -hanke eli Lapin keskussairaalan laajennushanke palkitsi keskussairaalalla työskentelevät LapIT:n lähituen asiantuntijat Vuoden Yhteistyökumppanina.

ITU -hankkeen suunnittelukoordinaattori Jenny Siivola kuvaa palkitsemisperusteita näin: ”Kun mietimme, kenen yhteistyökumppanin kanssa tapaamisesta jää aina hyvä mieli, niin kyllä LapIT:n lähituen henkilöstö nousi vahvasti esille. Tiketteihin vastataan nopeasti ja ammattitaidolla ja jos vastaus ei selviä heti, tukihenkilö ottaa siitä kopin ja lähtee sitä selvittämään. Kertaakaan ei ole tarvinnut jäädä yksin ”ATK-huolien” kanssa! Lisäksi, että palvelu on asiantuntevaa, se on myös ystävällistä ja hauskaa. Asiakas on selvästi ykkönen ja kohtaamistaidot ovat työntekijöillänne hallussa.”

Jenny Siivola kertoo tarkemmin meneillään olevasta hankkeesta: ”Lapin keskussairaalan laajennushanke etenee kovaa vauhtia ja ensimmäisenä valmistuvat uudet tilat (välinehuolto ja leikkaus- ja anestesiayksikkö) otetaan käyttöön jo noin vuoden kuluttua. Etenkin nyt COVID-19 –tilanteesta johtuen iso osa hankkeesta työskentelee monipaikkaisesti ns. hybridityömallilla, jossa välillä ollaan lähitöissä ja välillä etätöissä kotona, mökillä tai kulkuvälineessä. Iso osa hankkeen pää- ja erikoissuunnittelijoista asuu muualla kuin Rovaniemellä, mikä entisestään luo painetta toimiville ja turvallisille tietoverkkoyhteyksille ja –ympäristöille. Hyvä yhteistyö LapIT:n suuntaan on korvaamatonta, sillä tiedämme heti, mihin suuntaan olla yhteyksissä jos ongelmia havaitaan tai niitä osataan ennakoida. Lisäksi LapIT on vahvasti mukana, kun laajennukseen liittyviä ICT-ratkaisuja ja –toimintoja kehitetään yhteistyössä LSHP:n Tieken ja laajennushankkeen erikoissuunnittelijoiden kanssa. Esimerkkinä mainittakoon konesali- sekä WLAN-suunnittelu.”

Voittatoisa lähituki.JPG

Lapin keskussairaalassa työskentelee vakituisesti viisi LapIT:n työntekijää lähituessa ja yksi tietoliikennetehtävissä. Keskussairaala on yksi LapIT:n kymmenestä toimipisteestä. Sairaalana se poikkeaa vahvasti toimintaympäristönä muista asiakkaistamme ja edellyttää lähituelta toisinaan myös nopeaa reagointia. Lähituen asiantuntijoina Lapin keskussairaalassa työskentelevät Esa Eriksson, Vesa Hanski, Ville Pitkäaho, Jesse Viiri ja Harri Luosujärvi, tietoliikenneasiantuntijana toimii Harri Juntunen. Yksikönpäällikkö Anna Isometsä on erittäin tyytyväinen ammattitaitoiseen porukkaansa, joka hoitaa hommat hienolla yhteishengellä ja asenteella. ”Kiitän saamastamme kunniasta asiantuntijoiden, yksikön ja yrityksen puolesta”, Anna Isometsä toteaa iloisena tunnustuksesta.

Nyt palkittu LSHP:llä työskentelevä lähitukemme on sairaalan loppukäyttäjille näkyvin osa tukipalveluitamme. He hoitavat työpyyntöjä järjestelmissämme ja käyvät paikan päällä auttamassa erilaisten arjen ICT-asioiden parissa. Heidän toimesta sairaalan henkilökunta saa myös tilaamansa uudet laitteet käyttöön. Tällä hetkellä merkittävä työllistäjä lähituellemme on Windows 10 -päivitysprojekti. Lähituen lisäksi Rovaniemellä Rantavitikan toimipisteellä työskentelee oma ESH-asiakkuusyksikkö osana Sote-liiketoimintaa. Asiakkuusyksikkö hoitaa mm. sovelluksiin ja järjestelmiin liittyvät työpyynnöt ylläpitäen ja päivittäen alustoja. Sote -liiketoimintayksiköstä löytyvät asiakkuuspäälliköt ja ratkaisupäälliköt, jotka työskentelevät erilaisissa asiantuntijatehtävissä, kuten mm. sote-valmistelussa, kokonaisarkkitehtuurin suunnittelussa ja tiedolla johtamisen projekteissa. Myös tietoliikenneasiantuntijatiimimme on ollut paljon mukana LSHP:n eri projekteissa suunnittelemassa ja toteuttamassa tietoliikenneyhteyksiä ja konesaliratkaisuja.

X