Menu
Asiakasportaali 24h

Uutiset

18.11.2020

Disketistä Digiin 16.11. tapahtuma pidetty

LapIT Oy täyttää 20 vuotta vuonna 2020. Kuntaomisteisista ICT-yhtiöistä olemme yksi vanhimmista, ja näin ollen päässeet seuraamaan aitiopaikalta ICT:n ja digitalisaation etenemistä kuntasektorilla. Itse olemme tietenkin olleet tuota kehitystä edesauttamassa yhdessä asiakkaidemme kanssa parhaan kykymme mukaan. Merkkipäiväämme oli tarkoitus juhlistaa monin eri tavoin, mutta ne siirtyivät nyt tuonnemmaksi vallitsevan pandemian vuoksi.

Yhtiötä on johtanut koko sen olemassaolon aikana kaksi toimitusjohtajaa. Juhani Jutila toimi tehtävässä 18 vuoden ajan, ja häntä on toimitusjohtajana seurannut Klaus Kianen vuodesta 2018 lähtien. Näistä lähtökohdista valmistui Disketistä Digiin -tapahtuma, joka lähetettiin verkkolähetyksenä kutsuvieraille ja henkilöstölle maanantaina 16.11.

Tilaisuudessa toimitusjohtajat keskustelivat yhtiön alkuvaiheista, edelleen jatkuvista kasvun vuosista ja tulevaisuudesta. Kaksikymmentä vuotta sitten oltiin kaikin tavoin teknisesti erilaisessa yhteiskunnassa. Internetin käytön yleistyessä ja myöhemmin myös mobiiliuden vaatimusten kasvaessa muutoksesta toimialalla tuli jatkuvaa. Tämä on hyväksytty täysin osaksi tätä koko ICT -kokonaisuutta. Juhani Jutila ja Klaus Kianen kuvasivat molemmat puheenvuoroissaan kiehtovaksi piirteeksi toimialalla juuri jatkuvan muutoksen tarjoamia lukemattomia mahdollisuuksia.

Asiakkaillemme tärkeintä on havaittujen mahdollisuuksien kääntäminen konkreettiseksi hyödyksi heidän ICT-ympäristöissään. Tämän vuoksi osaamisen jatkuva kehittäminen ja ylläpito ovat tulevaisuudessakin keskeisiä toimintaedellytyksiä alalla. Siinä tarvitsemme yhteistyötä asiakkaidemme kanssa, johon pyrimme esimerkiksi jatkuvassa vuorovaikutuksessa. Omalta osaltamme olemme kuluneen vuoden aikana mm. tiivistäneet viestintäämme asiakkaiden suuntaan.

Järjestimme tilaisuuden tallennuksen Rovaniemellä Kulttuuritalo Korundissa, joka tarjosi upeat puitteet kuvaukselle ja keskustelun taltioimiseen. Se lähetettiin striimattuna asiakkaillemme ja henkilöstöllemme. Teknisen taltioinnin hoiti mallikkaasti yhteistyökumppanimme Sahaprod Oy sekä Eventworks. Julkaisemme tallenteen myöhemmin katseltavaksi verkkosivuillamme.

Erityiskiitoksemme aiemmalle toimitusjohtajallemme Juhani Jutilalle, joka saapui paikanpäälle nauhoituksiin, ja osallistuen näin omalta osaltaan kaksikymmentävuotiaan LapIT Oy:n virtuaaliseen tilaisuuteen ja pienimuotoiseen juhlintaamme yhdessä asiakkaidemme ja henkilöstön kanssa.  

X