Menu
Asiakasportaali 24h

Uutiset

18.04.2019

Helposti hyvä kiertämään

On tärkeää, että kaikki organisaatiossa kantavat vastuunsa ja hoitavat oman tehtävänsä mahdollisimman hyvin. Organisaatioilla on myös laajempi yhteiskunnallinen vastuu, jolla perinteisesti tarkoitetaan vaatimusta toimia vastuullisesti paitsi omalla toimialueellaan, mutta myös laajemmin muualla maailmassa.

LapIT Oy on nostanut toimintansa keskeiseksi arvoksi paikallisuuden, halumme olla lähellä asiakastamme ja asiakkaamme ovat lähellä meitä.

Yhtiömme hallinnossa keksittiin mainio tapa yhdistää keskeinen arvomme paikallisuus yhteiskuntavastuuseen. Tekemällä hyvää voimme kantaa vastuuta paikallisen hyvinvoinnin parantamiseksi.

Kevät on monenlaisen uudistamisen ja järjestelyiden aikaa, kun pitkä talvi väistyy ja valo lisääntyy. Yksi kevään askareista lapsiperheissä on vaatekaappien inventaario, kun talven aikana pieneksi jääneet vaatteet siivotaan pois. Samalla tarkastellaan tilannetta kevyemmän kevät- ja kesävaatetuksen osalta, josko sieltä löytyisi vielä käyttökelpoisia vaatekappaleita tai jalkineita. Hallintomme organisoi keräyksen, jossa tarpeettomiksi jääneet lastenvaatteet ja lelut kerättiin työpaikallemme, ja toimitettiin eteenpäin Hope ry:n kautta. He toimittavat ne edelleen vähävaraisille lapsille ja nuorille.

Samalla kerättiin leluja ja pieneksi jääneitä harrastusvälineitä. Keräys onnistui yli odotusten, ja lahjoitusten määrä yllätti niin järjestäjät kuin vastaanottajatkin Hope ry:ssä. Kymmenestä toimipisteestämme keräys toteutettiin Rovaniemellä, jossa on eniten työntekijöitä, ja täällä on myös Hopen toimintaa.

Keräys osoitti sen, että oman osan tekeminen ei vaadi paljoa. Tulee hyvä mieli, kun voi vilpittömästi auttaa. Organisaatioissa on jatkuva haaste siinä, kuinka saadaan parannettua yhteishenkeä ja sen myötä lisättyä mm. työhyvinvointia ja jaksamista. Tällaiset pienimuotoiset tempaukset ovat yhteishengen kannalta tärkeitä.  

Vastuullisuus on tässä tapauksessa vastuuta luonnonvaroista, käyttökelpoinen tavara menee kiertoon sitä tarvitsevalle. Se on myös vastuullisuutta vähempiosaisia ja vaikeassa asemassa olevia kohtaan, heidän tukalan tilanteessa pieni helpotus lapsen tai nuoren uuden vaatekerran, lelun tai harrastusvälineen myötä. Iloiten annettu apu kohdistuu omaan kotiseutuun, ja on siten yhteiskuntavastuun kantamista parhaimmillaan.

Kiitos kaikille lahjoittajille vastuunkantamisesta, LapIT Oy:n hallinnolle erinomaisesta ideasta ja sen käytännönjärjestelyistä, ja Hope Ry:lle Rovaniemellä lahjoitusten eteenpäin koordinoinnista.

X