Menu
Asiakasportaali 24h

Uutiset

26.06.2018

”Kesällä koko Suomi on kiinni”

Vaan LapIT Oy ei ole. Vaikka monet virastot ja julkisyhteisöt ovat perinteisesti juhannusta seuraavina viikkoina vähemmällä miehityksellä tai jopa kokonaan kiinni, monien palveluiden täytyy silti toimia kesäajasta huolimatta.

LapIT:n asiakaskunnassa erikoissairaanhoidon lisäksi kuntasektori on alue, joka ei voi hiljentyä koskaan kokonaan. Perusterveydenhuollon on toimittava, infrastruktuuri on jatkuvassa käytössä ja palveluiden on pääosin oltava kuntalaisten käytössä. Vaikka koulut ja osin hallinto lomailevat, on kuntasektorilla laajoja kokonaisuuksia jotka edellyttävät ympärivuotista aukioloa.

Tähän tarpeeseen on myös ICT –palveluiden kyettävä vastaamaan, sillä jos asiakkaamme ovat töissä, olemme mekin. LapIT on varmistanut toimintakykynsä säilymisen kaikissa tilanteissa paitsi keväisen organisaatiouudistuksen kautta, mutta myös palkkaamalla eri yksiköihin runsaasti kesätyöntekijöitä. Tämän lisäksi asiantuntijat lomailevat kahdessa päävuorossa, jonka myötä voimme taata palveluiden ylläpidon myös kesäaikana.

Kesätyöntekijöiden myötä haluamme varmistaa palvelutasomme, mutta myös tarjota nuorille, pääosin IT-alan opiskelijoille tilaisuuden päästä tutustumaan ICT –taloon työnantajana. Samoin kuin kunnat palkkaavat paljon kesätyöntekijöitä, myös LapIT yrityksenä on halunnut olla mukana tarjoamassa työpaikkoja nuorille. Pyrimme tällä tavoin antamaan yhteiskuntavastuumme tuntien panoksemme hyvinvoinnin luomiseen koko toimialueellamme Lapissa.

ICT –ala kokonaisuutenaan on voimakkaassa muutostilassa. LapIT Oy on muutosten keskellä toimintaympäristön uudelleenjärjestelyjen kautta, kun sote-uudistus aikanaan tulee vaikuttamaan voimakkaasti asiakkaisiimme. Emme ole myöskään olleet immuuneja tieto- ja viestintätekniikan alaa laajemmin koskettavan työvoimapulan vuoksi. Arvioiden mukaan pelkästään ohjelmoijista on tällä hetkellä noin 7000 osaajan vaje. Myös tietoliikenne-, palvelin- ja sovellusosaajille on jatkuvasti töitä tarjolla. Palkkaamalla alan opiskelijoita kesäajaksi töihin toivomme heidän valmistuessaan olevan kiinnostuneita työskentelemään mahdollisesti pidempiaikaisesti yrityksessämme. 

Kesätyöntekijät ovat varma kesän merkki siinä missä täyteen vehreyteen muuttuva lappilainen maisemakin. Yöttömän yön maakunta elää ja hengittää vahvasti luonnon kiertokulun mukaan. Vaikka kukin yksilöinä rauhoitummekin vähitellen kesään ja lomakauteen mahdollisuuksien mukaan, yhteiskunta ympärillämme ei pysähdy. Siitä huolimatta nautitaan nyt valosta ja toivottavasti lämmöstä, aidosta Lapin kesästä.

LapIT:n väki haluaa toivottaa asiakkaille ja yhteistyökumppaneille hyvää ja rentouttavaa kesää!

X