Menu
Asiakasportaali 24h

Uutiset

17.04.2018 | Uutiset

HockIT – IT-työläisten harrastekiekkoa Rovaniemellä

HockIT_2.jpgKahden päivän aikana pelattiin kahdeksan joukkueen voimin yhteensä 16 ottelua harrastekiekkosäännöin. Paikalle saapui joukkueita Rovaniemeltä, Oulusta sekä Helsingistä. Mutta miksi ihmeessä?  Mennäänpä muutama vuosi taaksepäin.

Tapahtuman taustalla on Rovaniemen IT-työläisten harrastekiekkojoukkue HockIT. Joukkueen juuret ulottuvat keväälle 2011, kun LapIT Oy:n ja Lapin Yliopiston tietotekniikan ammattilaiset tahollaan innostuivat pipolätkän peluusta. Kun yliopiston kavereita siirtyi syksyn aikana LapIT Oy:lle töihin, päätettiin, että touhu jatkuu, kunhan jäät tulevat,vaan lauha syksy ehti marraskuulle ja ulkojäitä ei näkynyt. Niinpä puuhamiehet alkoivat miettiä, kuinka päästäisiin kohtuullisilla kustannuksilla pelaamaan jäähalliin. Idea oli hankkia kahdet pelipaidat ja kerätä varoja myymällä mainospaikkoja. Hämmästys oli suuri, kun IT-alan firmat ottivat idean hyvin vastaan ja valkoiset paidat myytiin muutamassa viikossa täyteen. Ensimmäinen vuoro varattiin Lappi Areenalta 18.11.2011 ja jäälle marssi kirpputorin lätkäjoukkueen näköinen sakki. Mukana oli IT-miehiä LapIT Oy:sta, Lapin yliopistolta, Lapin Sairaanhoitopiiristä sekä muutama yksittäinen www-koodari. Taitoa ei juuri monellakaan ollut, mutta kova into korvasi sen minkä taidossa puuttui.

HockIT:n ensimmäinen talvi harjoiteltiin kerran viikossa. Joukkue ei osallistunut mihinkään sarjaan, vaan harjoitteli viikoittain ja pelasi muutamia harjoitusotteluita kevään kuluessa. Syksyllä 2012 joukkue päätti lähteä mukaan Rovaniemen harrastesarjaan. Ensimmäinen tavoite oli tehdä maali ja sen jälkeen pelata tasapeli. Jos vielä talven aikana yksi voitto tulisi, niin se olisi kyllä hienoa. Ensimmäisessä sarjapelissä vastaan luisteli joukkue nimeltä Buell, joka oli tahkonnut sarjaa jo vuosia. Kaikkien hämmästykseksi HockIT pysyi pelissä mukavasti mukana ja viime sekuntien maalilla raapi vielä 2-2 tasapelin pelistä. Näin ollen ensimmäiset tavoitteet saavutettiin jo ensimmäisessä pelissä. Sarjapelit jatkuivat mukavissa merkeissä ja keväällä joukkue oli kaikkien yllätykseksi 14 joukkueen sarjassa sijalla viisi. Niitä voittojakin kertyi talven aikana yhden käden sormien verran.

Alkuajoista on nyt kulunut 7 vuotta ja alkuaikojen intoa on jo vähän karissut vuosien vieriessä. Samalla toiminta on vakiintunut ja kehittynyt. Tänä päivänä HockIT liikkuu yli 30 pelaajan voimin joka viikko ja pelaa kahdella joukkueella harrastesarjaa. Toinen kovemmassa lohkossa ja toinen kevyimmässä sarjassa. Näin taataan sopivan tasoiset pelit jokaiselle ja saadaan hyvätasoiset ja mielekkäät harjoitukset kaikille.

Useana keväänä HockIT ja Haltik pelasivat keväällä Rovaniemen IT-miesten harrastekiekkomestaruudesta. Talvella 2015-2016 HockIT:n puuhamiehet lähtivät ideoimaan, että mitäpä jos rakennettaisiin ihan oikea turnaus. Kutsuttaisiin muita IT-työläisiä mukaan ja keskellä kauneinta kevättä miteltäisiin harrastekiekossa paremmuudesta. Turnauksen nimeksi valittiin Nörds on Ice. Keväällä 2016 ensimmäisessä turnauksessa oli mukana neljä joukkuetta. HockIT harjoitteli turnauksen järjestämistä ja samalla sai arvokasta oppia tulevaa varten. Keväällä 2017 joukkueita oli jo mukana kahdeksan.

Nörds on Ice 2018 keräsi kahdeksan joukkuetta ja Lappi-Areenan hienoissa puitteissa nähtiin todella mukava ja mieleenpainuva kaksipäiväinen tapahtuma. Itse kaukalossa voiton vei kevään 2017 tavoin HC Tieto.

HockIT jatkaa jäsenien liikuttamista omaksi riemukseen ja muiden kiusaksi tulevinakin vuosina. Nörds on ice on jo vakiinnuttanut IT-työläisten keskuudessa paikkansa valtakunnallisena nörttikiekkoturnauksena.

LapIT Oy:n näkökulmasta on todella hienoa, että meillä on henkilökunnassa aktiivisia liikunnanharrastajia, jotka jaksavat organisoida harrastusmahdollisuuksia. Useampi uusi työntekijämme on löytänyt ystäväpiirin nörttien kiekkojoukkueesta, ja päässyt sitä kautta nopeasti integroitumaan uuteen työhön ja uudelle paikkakunnalle.

HockIT pähkinänkuoressa:
Perustettu 18.11.2011
32 pelaajaa (30+2)
HockIT ry perustettu kesällä 2014

Parhaat saavutukset:
2013 syksyn kevyemmän harrastesarjan voitto
2014 PHL kesäliigan hopea
2014 syksyn 2-lohko voitto
2015 Rovaniemen IT-miesten kiekkomestaruus
2015 syksyn 2-lohkon voitto
2016 Nörds on ice mestaruus
2017 kevään 2-lohkon voitto
2017 Nörds on ice hopea
2017 PHL kesäliigan voitto

X